pixabay.com

Grčka fondacija Stavros Niarhos u znak zahvalnosti lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv pandemije virusa Covid-19 u Grčkoj odlučila je da im dodeli 6,9 miliona evra, prenosi A1on.mk.

Sa 6,9 miliona evra Fondacija Stavros Niarhos odlučila je da nagradi preko 4.600 lekara, bolničara, medicinskih sestara i higijeničara u Covid bolnicama u celoj Grčkoj.

Iz te fondacije saopštavaju da će finansijska podrška biti jednako podeljena svim zaposlenima u odeljenjima za intenzivnu negu, kao i za one Covid bolnice u celoj Grčkoj.

Kako navode iz fondacije, svi ti zdrastveni radnici, bez obzira na svoju poziciju, “stavili su svoje života u opasnost kako bi brinuli za one kojima je potrebna pomoć”.

“Za nas, podrška svim lekarima, bolničarima, medicinskim sestrama i higijeničarima, koji su bili u prvim redovima u Covid bolnicama ostaje glavni prioritet. Na njihovom licu vidimo prave, svakodnevne heroje, koji rizikuju svoje živote kako bi spasili tuđe živote”, navodi se u saopštenju fondacije.

– Ovaj poklon koji će biti jednako podeljen svima je zapravo naša zahvalnost. To je najmanje što možemo da uradimo – dodao je predsednik fondacije Stavros Niarhos Andrea Drakopulos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here