pixabay.com

Košarkaška reprezentacija Grčke pobedila je posle velikog preokreta u drugom poluvremenu Novi Zeland rezultatom 83:74 u meču poslednjeg kola C grupe i tako obezbedila plasman u drugu fazu takmičenja.

Novi Zeland je mnogo bolje otvorio meč, rano je stekao dvocifrenu prednost, a kad je došao do maksimalnih plus 15 sredinom druge deonice, delovalo je da izabranici Dimitrisa Itudisa ne mogu do pobede i plasmana u drugu fazu. Predvođeni raspoloženim Joanisom Papapetruom Grci su ipak uspeli da naprave veliki preokret u drugom poluvremenu.

Doskorašnji član Partizana je bio najefikasniji u Grčkoj sa 27 poena (4/7 za tri), a uz njega su bili dvocifreni i Janulis Larencakis sa 20 i Tomas Volkup sa 10.

Šea Ili je predvodio Novi Zeland sa 27 poena, 19 je dodao Reuben Te Rangi, a Fin Dilejni 10.

Grčka je pobedom sačuvala šanse za plasman u četvrtfinale, ali i direktan plasman na Olimpijske igre.

U Grupi J u kojoj je i pobednik C grupe SAD, Grčka će igrati protiv Crne Gore i Litvanije, i u slučaju dve pobede nastaviće takmičenje u četvrtfinalu.

Novi Zeland je porazom izgubio sve šanse da se direktno plasira na Olimpijske igre, pa će takmičenje nastaviti bez posebnog motiva, u razigravanju za plasman od 17. do 32. mesta, gde će u N grupi igrati protiv Egipta i Meksika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here