EPA/Valdrin Xhemaj
Ričard Grenel

Nekadašnji specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je danas, nakon hapšenja Srbina u Severnoj Mitrovici, da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti na zahteve SAD i EU za smirivanje krize odgovorio “srednjim prstom” i daljom eskalacijom situacije.

Grenel je na Tviteru podsetio da su “Džo Bajden i Evropljani prošle nedelje povukli crvenu liniju”.

– Rekli su da Aljbin Kurti mora odmah da deeskalira situaciju i pokrene nove izbore. Kurti im je jutros pokazao srednji prst i dodatno eskalirao situaciju. Još jedna crvena linija je pređena – zemlje ne poštuju Džoa Bajdena – napisao je Grenel.

On je objavio snimak današnjih dešavanja u Severnoj Mitrovici, kada su kosovski specijalci u akciji hapšenja Srbina upirali duge cevi u prolaznike.

6 COMMENTS

    • Grenel je budućnost američke spoljne politike, ali i sada je glasnik, obzirom da republikanci imaju većinu u kongresu. Bolje povedite računa kako se ponašate.

  1. Gospodine Grenel, Americi su pokazali srednji prst, a Srbe proganjanju i terorišu decenijama. Raspitajte se za slučaj Martinović i razloge zbog kojih je SAD proglasio OVK terorističkom organizacijom. Srbi su ih pobedili 1998-99, ali onda su se uključili korumpirani političari i klika u NATO i doneli monstruoznu odluku da bombarduju Srbiju 1999. Ti isti sada donose odluke o budućnosti SAD i hapse Trampa…Počistite Vašu kuću, a Srbi će se onda sami pobrinuti za svoje dvorište.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here