Tanjug/AP
Ričard Grenel i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, nakon posete Prištini, u Beograd je doneo istu poruku.

Grenel je u srpskoj prestonici na zajedničkoj konferenciji posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ponovio poruku izrečenu u četvrtak u Prištini: „Priština mora da ukine takse, a Beograd da zaustavi kampanju povlačenja priznanja KiM“.

Na pitanje novinara da li je to fer, Grenel je rekao:

– Kada pričamo o tome da li je nešto fer ili nije nije na meni da to pričam, na meni je da približim dve strane a na stranama je da odluče. Strane će mi reći šta misle i šta žele. Pokušavam da se usmerim na bolju budućnost ljudi na Kosovu i u Srbiji. Mi moramo da učinimo sve da se prevaziđe ono što svi vide kao konflikt. Ukoliko obe strane ne budu sele i postigle dogovor, mi ćemo se povući.

Grenel je istakao da je i juče u Prištini na sastancima sa svim liderima i poslovnom zajednicom preneo da takse od 100 odsto na srpsku robu moraju da budu ukinute i da su neprihvatljive.

– Isti zahtev prenosim i ovde, a to je ono što se tiče kampanje za povlačenje priznanja, koja mora da se zaustavi – rekao je Grenel.

On je naveo da „moramo da se krećemo u pravcu privrede“, otvaranja novih radnih mesta, a to znači i ukidanje takse, koje će dovesti do većeg bogatstva i normalnije situacije kad je u pitanju trgovina.

3 KOMENTARA

  1. by by, oni su napraili ovu ludu situaciju.
    hvala zapadu na izigravanju sudije i izvršitelja na tuđoj teritoriji ali neće moći još dugo ovako.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime