B. Miličić
Glavobolja zbog tačke i zareza: Miodrag - Miša Ivanović

Miodrag – Miša Ivanović iz Nirnberga je slučajnom greškom “častio” poznatu telekomunikacionu kompaniju Vodafon sa 1.794 evra i od oktobra ove godine do pre neki dan pokušavao da dobije povrat viška uplaćenog iznosa. Posle više od dva meseca, brojnih poziva, dopisa i neispunjenih obećanja, novac je dobio tek kada je zapretio sudskim postupkom.

Ivanović je prilikom plaćanja mesečnog računa usluga za kablovski priključak, 5. oktobra umesto 17, 94 (14,20 evra račun i porez od 16% ) uplatio 1.794,00 evra. Posle višednevne igre “gluvih telefona” sa Vodafonom i uz angažovanje advokata uspeo je da dobije povrat viška uplaćenog iznosa.

– Kada sam uplaćivao na račun Vodafona nisam uspeo da ukucam pravi iznos, jer su mi na automatu nestajali prvo tačka pa onda zarez. Verovatno je u ponovljenom ukucavanju došlo do toga da se u iznosu uplate izgube tačka i zarez pa sam tako na račun Vodafona prebacio iznos od 1.794 evra, a da to nisam ni znao. Kada je supruga pogledala uplate koje smo imali, našli smo uplatu Vodafonu od 1.794 evra i to je za nas bio pravi šok. Pomislio sam ipak da neće biti problem da se višak uplaćenih sredstava brzo vrati na naš račun – priča za “Vesti” Miodrag -Miša Ivanović.

Ko zna koliko puta je zvao telefonom Vodafon i svaki put dobijao uveravanje da neće biti problema i da će višak uplaćenih sredstava biti vraćen. Miša Ivanović ima potvrdu da su obećanja iz Vodafon o povratu sredstava trebalo da se ostvare 4, 9, 11, 16. i 20. novembra. Ništa se u obećanim terminima nije dogodilo, a Ivanović je i dalje nastojao da dođe do svog novca. Kada je video da iz Vodafona ne misle iskreno angažovao je advokata.

– Uz povrat viška uplaćenih sredstava, advokat je zatražio i da Vodafon plati paušal za poštanske i telefonske troškove od 249,40 evra i to do 9. decembra. Umesto očekivanog povrata više uplaćenih sredstava i naknade za poštanske i telefonske troškove, dobili smo odgovor koji nas je začudio. Napisali su nam da je veći iznos od mesečnog računa za oktobar dva puta vraćen na moj račun kod Dojče banke, ali kako niko navodno nije reagovao, novac je ponovo vraćen na račun Vodafona!? Napisali su nam da se, ako želimo više informacija, obratimo banci. Uz to, rekli su nam da neće platiti traženi iznos za poštanske i telefonske troškove, jer to “nije neophodno” Proverili smo u banci i oni su nam rekli da nije bilo nikakve promene na našem računu, odnosno da novac nije stigao, a pogotovo nije vraćen na konto Vodafona – kaže naš sagovornik.

Tada je advokat u ime Miše Ivanovića zapretio Vodafonu sudskom tužbom i nedugo posle tog pisma na njegov račun stigao je iznos koji je preplatio.

– Naravno, srećni smo što se to ovako završilo, ali se pitam da li je moralo na ovaj način, pogotovo što je sasvim jasno da sam napravio nenamernu grešku – kaže Mišo Ivanović posle svega.

On kaže da njegov advokat potražuje od Vodafona 390 evra za troškove koje je imao u ovom slučaju, ali ne zna kako i kada će on to rešiti.

Deo prepiske sa Vodafonom

Razočaran i ogorčen

Miodrag Ivanović ističe da više od 10 godina uredno izmiruje sve obaveze po osnovu pretplate na kablovski priključak kompanije Vodafon.

– Razočaran sam kao čovek i neko ko je tolike godine uredno izmirivao sve obaveze. Ako sam napravio grešku, zar to nije moglo da se reši na normalan način. Ne mogu da verujem da se na ovakav način izigrava poverenje višegodišnjih mušterija kao što sam ja – s ogorčenjem govori Miodrag – Miša Ivanović.

U Nemačkoj od 1971. godine

Iz sela Dražanj kod Grocke Miša Ivanović je u Nemačku došao 1971. godine. Kao električar radio je u firmi koja je održavala stambeno-poslovne objekte u Nirnbergu. Tu je zaradio penziju i rešio da u Nirnbergu provodi veći deo godine, a u Grocku odlazi leti.

– Svi moji su u Nemačkoj, od dve ćerke imamo četvoro unučadi i jedno praunuče. Tu smo kao porodica i za sada će tako ostati. Dobro nam je u penziji, a najvažnije je da nas zdravlje služi – kaže Miša Ivanović.

On je u mladim danima aktivno igrao fudbal u našim i nemačkim klubovima, a jedno vreme bio je i trener. Sada su to ostale samo uspomene na prošla vremena.

1 COMMENT

  1. Vodafone najveci lopov u Nemackoj, nazalost su preuzeli moju Unity mediu u Hessenu, pa im placam

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here