Promo

Naš čuveni bend je ponovo u punom sastavu sa novim pevačem, tridesettrogodišnjim Nikolom Zekićem iz Novog Sada.

Nikola je u osnovi pop pevač, ali se izvrsno snalazi u vodama narodne muzike, a posebno sevdaha. Zekić je završio muzičku školu, već 16 godina svira harmoniku i solo pevanje a usavršavao se i kao radijski pevač u RTS-u.

Publici je poznat po brojnim nastupima sa svojom grupom širom regiona, a prošlog meseca je osvojio treće mesto na saboru RTS.

Povodom nastavka karijere grupe „Legende“ poznati producent Dragoslav Gane Pecikoza kaže: „Umetnik i kompozitor Zoran Dašić sa svojim znanjem nikad u suštini nije zavisio od pevača. Sa svojim umetničkim izrazom on je jako dominantan umetnik, može u bendu da zameni i devet pevača bez posledica. Sad ima status kao Goran Bregović koji je zamenio tri pevača, a Bijelo Dugme nikad nije bilo ugroženo.“

Zoran Dašić istim povodom kaže: „Naša dužnost je da „Legende“ negujemo kao brend, ali da negujemo i dobru i kvalitetnu pesmu koja se oslanja na našu tradiciju. Važno je da ljudi znaju da su „Legende“ spremne za nastavak karijere i da niko u bendu nije važniji od pesama.“

Legende u novom sastavu već snimaju nove pesme za sledeće CD izdanje i spremaju program kojim će se predstaviti publici od polovine januara sledeće godine. Osvežene i podmlađene Legende sa pevačem Nikolom i klavijaturistom Markom Dašiće, koji je godinama unazad svirao velike koncerte s Legendama, najavljuju uspešan nastavak karijere našeg velikog benda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here