Foto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Predsednik poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri izjavio je da spoljnu politiku Kosova vode neodgovorni i nekompetentni ljudi.

On je medijima rekao da je Vlada trebalo da ponudi prave argumente saveznicima, uključujući i SAD, da ih ubedi u neodržavanje srpskog referenduma na Kosovu, prenosi Koha.

– Vlada nije ponudila prave argumente našim saveznicima, Sjedinjenim Državama, i došli smo u situaciju da smo ćutali do poslednjeg trenutka, a naši saveznici nisu bili za. Ovo se dogodilo kao rezultat neangažovanja – izjavio je Tahiri.

On je rekao da je Kosovo u prošlosti dobijalo bitke.

– Danas gubimo bitku protiv Vučića. Moramo imati ozbiljnije opredeljenje, kompetentnije ljude. Premijera treba repozicionirati, treba da ima veći angažman u spoljnoj politici, imamo brojne argumente i činjenice da srpske inicijative ne treba podržavati – dodao je poslanik DPK.

3 COMMENTS

  1. За тебе ми мање више,
    проблем је што и грађани Србије губе ту битку.

  2. Hahahaha sve dogovoreno zasto bi jedan predsednik cutao na granicu carinu takse vojsku ilegalnu matletiranje nad srspkim narodom na kosovu upadanje rosu ne sozvoliti izbore itd itd

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here