Gudurić: Nisam ubio Pukanića!

0

"Negiram da sam učinio krivično delo za koje me terete i da sam u bilo kojem segmentu, bilo kojom radnjom doprineo izvršenju krivičnog dela, niti sam znao da će to delo biti počinjeno", naveo je Gudurić u pismu medijima.

 

 

Dvadesetdevetogodišnji Gudurić, koji se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru u Sarajevu, ističe da je poslednji put Roberta Matanića i Amila Mafalania, koje USKOK tereti da su bili zaduženi za logistiku pre i nakon ubistva Pukanića i Franjića, video početkom oktobra 2008. godine.

 

"Od tada ih nisam video, niti sam učestvovao u bilo čemu sa njima dvojicom", naveo je Gudurić, koji se 1. februara predao banjalučkoj policiji, zatraživši da odmah bude sproveden u Sarajevo, a zatim isporučen Hrvatskoj.

 

Gudurić je u pismu naveo da ne poznaje ostale optužene, odnosno Luku Matanića, Slobodana Đurovića zvanog Kardinal, Željka Milovanovića i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.

 

"Sredstva informisanja mi pripisuju ulogu snajperiste koji s krova kuće treba da ubije Pukanića u slučaju da eksplozivna naprava zakaže. Koliko je ta tvrdnja bizarna? Napominjem da ja ni vojsku nisam služio, a u životu nisam nikad ni pucao iz puške", navodi se u Gudurićevom pismu, koje prenose "Nezavisne novine".

 

Gudurić je u pismu naveo da se spekuliše da će u postupku koji se vodi u Hrvatskoj biti svedok pokajnik.

 

"I kad bih hteo da prihvatim takvu ulogu, ne mogu, jer prosto rečeno, ja o samom događaju ne znam ništa, niti mogu bilo šta reći o bilo kojem učesniku tog spornog događaja", zaključio je Gudurić.

 

Pred Županijskim sudom u Zagrebu 3. februara počelo je suđenje optuženim za ubistvo Pukanića i Franjića.

Milovanović i Jocić se trenutno nalaze u pritvoru u Beogradu i čekaju na početak suđenja koje će biti održano u Srbiji.

 

Gudurić je zatražio da bude po skraćenoj proceduri izručen Hrvatskoj jer, kako smatra, tamo će mu poštenije suditi nego u Srbiji.

Ministarstvo pravde BiH još nije odlučilo kome će izručiti Gudurića jer ga, osim Hrvatske, potražuje i Srbija zbog razbojništava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here