EPA/Facundo Arrizabalaga

Tehnološki div Gugl je svojim zaposlenima dao slobodan petak kako bi izbegli izgaranje dok pandemija koronavirusa ulazi u sedmi mesec.

Kompanija je izabrala petak za jednokratni plaćeni odmor kako bi se postiglo “kolektivno blagostanje” među zaposlenima, a s obzirom na to da je prvog ponedeljka u septembru i američki praznik Dan rada, zaposleni su dobili produženi vikend.

– Snažno vas podstičeemo da uzmete ovaj slobodan dan – a menadžeri bi trebalo da svoj tim organizuju kada su u pitanju radne obaveze kako bi slobodne dane iskoristili – kažu iz internog foruma za zaposlene.

-Ako vaši menadžeri ipak vide da postoji posao koji hitno treba da se završi, trebalo bi da za slobodan dan uzmete sledeći radni dan – navedeno je.

Napomena kompanije došla je u momentu kada rukovodioci pokušavaju da nađu načine za normalno funkcionisanje za rad na daljinu najmanje do sredine 2021. godine.

Gugl je dodao da je praznik vezan za pandemiju i da neće biti dodat u godišnji kalendar.

-Ovaj dodatni odmor specifičan je za 2020. godinu kako bi održao blagostanje u kompaniji zbog koronavirusa – rekla je kompanija.

– Molim vas, odvojite vreme i učinite sve što vam treba – rečeno je.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here