Direktor uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, povodom međunarodnog dana maternjeg jezika, pozvao je sve Srbe koji žive širom sveta da čuvaju svoj identitet tako što će sa svojom decom govoriti srpski i upisati ih u dopunske škole srpskog jezika, oko čijeg se otvaranja i rada, Uprava u prethodnih godinu dana posebno angažovala.

“Snimio sam video u kome sam opisao faze kroz koje sam prošao kada sam kao Francuz krenuo da učim srpski, pre 15 godina. Danas mogu da kažem da je i srpski moj maternji jezik iako mi nije bio nimalo lak na početku”, naveo je Gujon.

Zato je, naročito drugu i treću generaciju Srba u dijaspori, pozvao da uče i čuvaju maternji jezik i pismo.

“Ako sam ga savladao ja, bez srpskih predaka, siguran sam da možete i vi”, poručio je Gujon.

2 COMMENTS

  1. Svaka cast. Moja Amerikanka se mnogo muci sa nasim jezikom. Nadam se da ce zivot u Srbiji omoguciti da bolje prica Srpski.

  2. Svaka Ti cast Arno, divim Ti se. To je velika zrtva i uspeh. Svako dete bi trebalo da odrasta sa tri jezika. Jednom sam putovao sa jednom mesovitom porodicom i sa divljenjem slusao jednog malisu – mogao je imati pet godina – kako prica sa majkom poljski i sa ocem spanski. Nemacki je govorio bez akcenta, kao nemacko dete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here