Tanjug
Arno Gujon

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon ocenio je danas da su donošenjem rezolucije o Srebrenici njeni sponzori ignorisali sve srpske žrtve rata u Bosni i Hercegovini.

– Ne samo da su ignorisali žrtve, nego su proglasili žrtve dželatom – izjavio je Gujon za TV Prva.

Poručio je da treba da poštujemo sve žrtve, 60.000 Bošnjaka, 8.000 Hrvata i 30.000 Srba.

– Zašto nema mesta za njih (Srbe), zašto o tome niko ne govori. Zato je borba koju je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić bila važna – naveo je Gujon.

Dodao je da je borba u UN bila važna, kako bi Srbija sačuvala obraz, čast i ocenio je da je to borba za pretke, potomke.

– Zato je ta borba bila važna, ogromnu energiju je predsednik uložio u to. I to je bio veliki uspeh za našu državu – naveo je Gujon.

Dodao je da je Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju napravila mapu na engleskom jeziku 107 država koje nisu glasale za rezoluciju.

– Zahvaljujući borbi jedne male Srbije koja je pokazala da je diplomatska sila, zato što zna u kom se istorijskom i geopolitičkom trenutku nalazimo – poručio je Gujon.

Ocenio je da donošenje rezolucije ne vodi ka pomirenju i da njeni donosioci nisu hteli pomirenje, već poniženje Srbije.

Podsetio je da je jedino Srbija u regionu priznala svoje zločine i istakao da je Srbija jedina pokazala zrelost i želju za pomirenjem.

Gujon je objavio autorski tekst o rezoluciji o Srebrenici u francuskom listu Figaro, koji je, kako kaže, na dan glasanja u UN bio najčitaniji na francuskim društvenim mrežama.

Naveo je da će novoformirana Kancelarija čiji je direktor kroz digitalnu diplomatiju pratiti sve aktivnosti države Srbije i to plasirati u inostranim medijima, kako bi svako ko želi da vidi šta je istina moći do nje da dođe.

Kancelarija će, prema njegovim rečima, predstavljati srpsku kulturu, istoriju, umetnost, nauku.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here