Đ. Janković
Atrakcija: Driftovanje sa putnikom na krovu

Brojne učesnike iz raznih mesta naše zemlje, ali i Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, okupio je treći auto-skup Tjuning šou održan na vašarištu u lozničkim Klupcima. Druženje je organizovalo Auto-moto udruženje Loznice čiji predsednik Nikola Guševac kaže da je došlo oko 250 učesnika i da ovaj skup postaje jedna od značajnijih manifestacija za Loznicu.

Dogodine još bolje: Nikola Guševac

Na velikom prostoru vašarišta ljubitelji automobila mogli su da uživaju u modifikovanim lepotanima koji su se caklili na julskom suncu. Bilo je tu mašina poput popularnog folksvagena, moćnih BMNj-a, ali i nekoliko nabudženih jugića i jedna zastava koja se hrabro ugnezdila među njima.

Merenje jačine zvuka: Auspusi okupljenima cepali bubne opne

– Okupili smo se treći put na ovom mestu i svaki put je sve bolje. Zaista je ovde mnogo odličnih vozila, imamo u više kategorija veliki broj kvalitetnih učesnika, a najvažnije je dobro druženje i da svi ponesu što lepše uspomene iz našeg grada – rekao je Guševac.

Jugići su izdržali jaku konkurenciju

Bilo je vrelo, više od plus 30 stepeni, a još vrelije kada su krenula nadmetanja, a nadmetalo se od izgleda kola do veštine vožnje, izgleda felni, jačine zvuka auspuha, pa do uvek atraktivnog driftovanja. Žiri je merio jačinu zvuka auspuha tako što bi odgovarajući uređaj stavio iza automobila, a vozači krenuli u akciju. Ne da su gruvali, nego su auspusi okupljenima cepali bubne opne od grmljavine. Još žešće je bilo kada je na red došlo driftovanje. Na čistom prostoru, oko guma naslaganih u centru, krenulo je žestoko okretanje ukrug. Poenta je da se vozi agresivno, a da pritom zadnji deo vozila bude zanesen i da se tako iskošen goni ukrug. Dok se automobil vrti, iza zadnjih guma se od trenja pojavi dim, povremeno plamen, a vrhunac je kada ona eksplodira i pretvori se u froncle. Vozači su vitlali po pisti, a prilikom driftovanja suvozači su sve snimali mobilnim telefonima, držeći otvorena vrata, a jedan vozač je imao i putnika koji je mirno sedeo na krovu. Naravno, publika je sve to snimala i uživala kada se pojavi velika dimna zavesa i pukne guma dok se vazduhom širi miris paljevine, a iza takmičara ostaje crni trag na betonu.

Mladi posetioci pomno razgledali modele

Dodeljeno 75 pehara

Domaćin je pripremio pehare za najbolje u 75 disciplina, a mnogi posetioci, naročito oni mlađi koji su bili najbrojniji, treći Tjuning šou su iskoristili da saznaju nešto novo o ovim vozilima, razmene iskustva i naravno sve pomno slikaju ili snime mobilnim telefonima i foto-aparatima.

Podrška grada

Druženje u Klupcima održano je uz podršku lozničkog Komunalnog javnog preduzeća Naš dom, Turističke organizacije grada i brojnih prijatelja Auto-moto udruženja Loznice. Domaćin je obećao da će sledeći skup biti još bolji i masovniji, a da se pripremi za to ima narednih godinu dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here