Foto : Tanjug/AP
Pep Gvardiola

Posle remija s Vest Hemom 2:2, menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola veruje da će njegov tim postati prvak Engleske.

Čekićari su vodili sa 2:0, a Siti je izborio bod. U poslednjem kolu Građanima će najverovatnije biti potrebna pobeda u sledeću nedelju sa Aston Vilom kod kuće.

Siti ima četiri boda više i meč više od Liverpula, koji u ponedeljak gostuje Sautemptonu, a onda dočekuje Vulverhempton u poslednjoj rundi.

– Neverovatno je to kako smo se vratili u meč, odajem veliko priznanje svojoj ekipi, pogotovo uzevši u obzir tip tima kakav je Vest Hem i način na koji se brane. Mnogo su dobri u tranziciji. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu – rekao je Gvardiola i dodao:

– Razgovarali smo na poluvremenu o tome da ne odustanemo, konstatovali smo da ćemo biti u igri ako damo jedan gol. Ostala je još jedna utakmica pred našim ljudima – siguran sam da će stadion biti put, a mi ćemo odigrati najbolje moguće kako bismo pobedili i osvojili titulu.

Na kraju je Siti mogao i do kompletnog preokreta, ali je Rijad Mahrez promašio jedanaesterac.

– Bilo bi savršeno da smo danas pobedili, ali komplikovano je igrati sa Vest Hemom. Ipak, situacija je i dalje u našim rukama. Nemam ni osećaj da smo loše igrali u prvom poluvremenu, stvorili smo dovoljno šansi. Neće biti lako, biće mnogo emocija. Moramo naporno da treniramo, da se i oporavimo, i da damo sve od sebe da uzmemo titulu – zaključio je Gvardiola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here