Foto: EPA/PETER POWELL
FK Mančester siti

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je danas da će revanš meč polufinala Lige šampiona protiv PSŽ-a biti najteži za njegov tim u ovoj sezoni.

Mančester Siti je zabeležio pobedu od 2:1 u prvoj polufinalnoj utakmici u gostima u Parizu i nalazi se na korak od istorijskog prvog plasmana u finale Lige šampiona.

Gvardiola čitavu deceniju nije uspeo da se plasira u finale, još od 2011. kada je i osvojio titulu kao trener Barselone.

– Iz mog iskustva revanš polufinala je uvek težak. Ulazite u utakmicu svesni rezultata prvog meča i sa mislima na finale i ponekad zaboravite šta je potrebno da uradite – da pobedite rivala. Zato je revanš psihički veoma zahtevan. Finale je nešto sasvim drugo – rekao je Gvardiola.

Španski stručnjak ima dovoljno iskustva da zna da je njegov tim još uvek daleko od završnog meča u Istanbulu.

– Za većinu u klubu ovo je prvi meč ovakve važnosti. Iako smo svesni koliki je ulog u pitanju, ne smemo da dozvolimo da nas obuzmu prevelike emocije. Moramo da ostanemo smireni – izjavio je Gvardiola.

Gvardiola je naglasio da ne razmišlja o protivniku i rezultatu prvog meča i da to pokušava da prenese i na igrače.

– Isključivo govorimo o nama, nama i nama i o tome šta je potrebno da učinimo da bi se plasirali u finale – kazao je on.

Revanš polufinala Lige šampiona između Sitija i Pari Sen Žermena na programu je u utorak od 21 čas na stadionu Etihad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here