Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su u gostima ekipu Vulverhemptona rezultatom 3:1 (2:0) u drugom kolu Premijer lige.

Siti je posle prvih 45 minuta imao dva gola prednosti, strelci su bili De Brujne i Foden, a u nastavku smanjio je Raul Himenez, da bi Žezus u nadoknadi postavio konačan rezultat.

Prvi utisak je da je Pep Gvardiola odlučio posle duže vremena da zaigra u formaciji 4-2-3-1, u kojoj je De Brujne bio “desetka”, a Fil Foden i Rahim Sterling igrali po krilima, iza najisturenijeg Žezusa. Novajlija Nejtan Ake je bio solidan, pored Džona Stounsa, Voker i Mendi su bekovi, a dva zadnja vezna Fernandinjo i Rodri, i utisak je da bez Davida i Bernarda Silve, ovakvak formacija najviše odgovora Sitijevom timu.

Građani su odlično otvorili meč i posle pola sata delovalo je da je završeno. U 20. minutu, De Brujne prolazi po desnom boku, Sais je nespretan, kasni i obara Belgijanca i pravi penal. Sa 11 metara je precizan upravo De Brujne – 0:1.

U 32. minutu Sterling je kao na tacni proigrao Fila Fodena, koji ne promašuje zicer – 0:2.

Do odlaska na odmor, Vulvsi su jednom ozbiljnije pripretili preko Raula Himeneza, dok je na drugoj strani Rui Patrisio zaustavio odličan udarac De Brujnea.

U drugom poluvremenu, potpuno drugačija slika Vulvsa, koji su zaigrali mnogo bolje. Najviše glavobolje zadavao je odlični Danijel Podens koji je prolazio po desnom boku kako je hteo i upravo je on zaslužan za pogodak domaćih.

Nakon što je u jednoj situaciji Siti imao sreće posle njegovog prolaza i centaršuta, u 78. minutu, Podens gura loptu kroz noge De Brujneu, pogađa Himeneza u trepavicu, ovaj zakucava glavom za 1:2.

Do kraja, Siti je uspeo da sačuva prednost, u nadoknadi vremena je čak Žezus zapečatio sudbinu Vulvsa iz svog trećeg pokušaja ka golu.

Siti je pobedom otvorio sezonu pošto je u prvom kolu bio slobodan posle produžene sezone u Ligi šampiona.

Vulvsi su ostali sa tri osvojena boda, sa pobedom nad Šefildom u prvom kolu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here