Hag: Nema odlaganja suđenja Karadžiću

0

Hag odbio zahtev, suđenje se nastavlja 1. marta: Radovan Karadžić
 

 

U odgovoru na Karadžićev zahtev tužilaštvo je podsetilo da je krajem oktobra prošle godine suđenje odloženo da bi se njegovom postavljenom braniocu u pripravnosti dalo vremena da se pripremi za postupak i ukazalo da bi novo odlaganje dovelo do problema oko organizacije dovođenja predloženih svedoka.

 

Tužilaštvo je napomenulo da je sudsko veće u septembru prošle godine zauzelo stav da je predmet protiv Karadžića spreman za suđenje, što je potvrdilo i žalbeno veće.

U podnesku se dodaje da je "do odlaganja suđenja do 1. marta ove godine došlo, ne zbog Karadžićevih navoda da nema uslova za pripremu odbrane i da nije spreman za suđenje, već zbog branioca u pripravnosti, koji bi trebalo da preuzme odbranu ukoliko optuženi ponovo odluči da ne prisustvuje suđenju".

Na Karadžićevu primedbu da mu je Tužilaštvo od novembra prošle godine dostavilo dodatnih 300.000 stranica materijala, optužba ističe da je on "propustio da kaže da je reč o materijalu koji je on izričito tražio".

Karadžić, koji se bani sam, pre dva dana je ponovio zahtev sudskom veću da mu se suđenje ponovo odloži, jer nema mogućnosti da se do tog roka pripremi za suđenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here