Hakeri napali Džejms Bonda, S. Koreja srećna

images2.fanpop.com
Scenario novog Bonda mogao bi uskoro da se nađe na internetu
 

Producenti filma "Spectre" čija premijera je najavljena za novembar 2015, potvrdili su da je scenario ukraden novembra ove godine, tokom napada na filmsku i televizijsku kompaniju zaduženu za proizvodnju i distribuciju filmova, sa sedištem u Kaliforniji, koja je podružnica japanske korporacije Soni.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu filma, "Ijon prodakšns" je naveo da je zabrinut da bi scenario mogao da bude objavljen na internetu.

"'Ijon prodakšens', producent filmova o Džejmsu Bondu, otkrio je jutros da je rana verzija scenarija za novi film o Bondu 'Spectre' među materijalima ukradenim u hakerskom napadu na kompjuterski sistem 'Soni pikčers entertejnmenta'. 'Ijon prodakšens' je zabrinut da bi treće strane koje su došle u posed ukradenog scenarija mogle da objave scenario ili neke njegove delove", piše u saopštenju objavljenom sinoć.

Snimanje "Spectre" počelo je ovog meseca, pošto su u Londonu objavljeni naziv i glumačka postava filma. Pokazan je i novi automobil koji će voziti Bond – "aston martin DB10", i otkriveno nekoliko detalja o zapletu filma.

Portparol Sonija Robert Loson negirao je izveštaje da je sajber napad primorao taj studio da prekine snimanje filma. Hakeri su posle napada na kalifornijski Soni objavili plate i brojeve socijalnog osiguranja hiljade zaposlenih, uključujući i slavne ličnosti.

Severna Koreja je opovrgla da stoji iza napada iz osvete zbog filma o njenom lideru, ali je ocenila da je on bio "pravi potez". Američki Federalni istražni biro potvrdio je da istražuje ovaj slučaj.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime