Youtube/PlayStation
Foto: Ilustracija

Lens Mekdonald, PlayStation haker, je prikazao novi način eksploatisanja PlayStation 5 konzole koji mu je omogućio da instalira softver na svojoj konzoli.

Uz pomoć novootkrivene PlayStation 5 ranjivosti, Lens je uspeo da instalira PlayStation 4 PKG fajl Konamijevog zloglasnog PT demoa, koji više nije dostupan za preuzimanje.

Na Twitteru, Mekdonald je objavio dokaz o uspešnom “probijanju” PlayStation 5 konzole, mada u ovom trenutku nije poznato kako će ovo uticati na Sony dugoročno.

U ovom trenutku, deluje da PlayStation 5 “jailbreak” omogućava samo limitiran pristup konzoli, radi samo na verziji 4.03 ili ranijim verzijama Sony PlayStation firmwarea.

Pored toga, otkrivena mana radi samo oko 30% puta i trenutno nudi samo pristup čitanju/upisu na konzoli. Ranjivost ne omogućava PS5 korisnicima da iskoriste izvršni kod na sistemima.

Takođe, ovako probijena PlayStation 5 konzola se ne može koristiti za piratske igre ili neke druge nelegalne radnje. Ipak, ovime se otvaraju vrata za neke potencijalne buduće maliciozne radnje.

Očekuje se da će Sony uskoro pronaći način da ojača PlayStation 5 firmware u predstojećem periodu, kako bi svoju konzolu zaštitio od ove i budućih ranjivosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here