pixabay.com
Foto: Ilustracija

Srpski informativni portal Vesti online (internet izdanje dnevnih novina „Vesti“) bio je od četvrtka pod jakim hakerskim napadom, koji su naši IT stručnjaci uspeli da neutrališu u ponedeljak po podne. Izvinjavamo se našim vernim čitaocima što nisu mogli da pristupe portalu i saznaju najnovije vesti iz Srbije i sveta, iz svih sfera života.

Dnevne novine „Vesti“ poznate su kao nezavisan list, koji izlazi u dijaspori već skoro 30 godina. Portal je nastao 2009. i vodi istu politiku – politiku istine u informisanju čitalaca.

Aleksandar Vidaković, direktor kompanije Nidda Verlag GmbH i izdavač „Vesti“ ističe da ovo nije prvi napad na naš portal.

– Sličan napad smo imali pre samo šest meseci. Nekome očigledno smetamo zato što se, kao nezavisan srpski portal, ozbiljnije bavimo istinom – smatra Vidaković uz izvinjenje svim čitaocima. Dodao je da naši softverski stručnjaci tragaju za uzrokom problema odnosno za onima koji su krivi za upad i zaražavanje sistema.

Aleksandar Vidaković, direktor kompanije Nidda Verlag GmbH i izdavač „Vesti“

Inače tokom napada redakciji „Vesti“ u Beogradu javilo se na desetine čitalaca s istim pitanjem – šta se dešava sa portalom Vesti online i zašto ne mogu da vide nove informacije, ali ni stare vesti i priče.

– U pitanju je klasičan hakerski napad. Ubačen nam je virus tako da je svaki „klik“ na vest iz bilo koje oblasti „vodio“ na nagradnu igru ili postavljao upite… Napad je imao vrhunac za vikend, kada je kolegama bilo apsolutno onemogućeno plasiranje novog sadržaja tako da su na portalu bile „bajate“ vesti od prethodnih dana s tim što čitaoci nisu mogli ni njih da čitaju u nedelju i ponedeljak. Nakon četiri dana „borbe“ uspeli smo da rešimo problem i nastavimo s informisanjem srpskog naroda – kaže Predrag Vranešević, urednik portala.

Predrag Vranešević, urednik portala Vesti online

4 KOMENTARA

  1. kod mene dolazila nekakva obaveśtenja o osvojenoj nagradi kao milijarditi klik za pretragu !!!
    Mora da su šiptari uz pomoć CIA i BNDa !😆😆😆😆

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime