EPA-EFE/JUSTIN LANE

Simona Halep, dvostruka grend slem šampionka, pobednica Rolan Garosa (2018.) i Vimbldona (2019.), danas deveta, a nekada prva na WTA listi, privremeno je suspendovana pošto su u njenom nalazu na doping kontroli pronađene zabranjene supstance.

U uzetom uzorku se nalaze tragovi roksadustata, leka namenjenog lečenju anemije, koji povećava proizvodnju eritrocita. Taj nalaz urađen je u avgustu, pred početak US opena.

Posle objave oglasila i sama Rumunka i to na tviteru.

– Nikada u životu nisam bila ovako šokirana. Danas počinje najteži meč mog života: borba za istinu. Nikada u karijeri nisam pomislila na varanje, to je protiv vrednosti na kojima sam vaspitana. Suočena sa ovom nepoštenom situacijom, osećam se zbunjeno i izdano – napisala je Halep.

Navodno su količine zabranjene supstance u njenom telu pronađene u izrazito maloj količini. Nikad bolje rangirana teniserka nije pala na doping testu još od 2016. godine i Marije Šarapove.

– Ne radi se o titulama i novcu, već o časti i ljubavnoj vezi koju sam s tenisom razvila u poslednjih 25 godina – dodala je Halep koja je zatražila analizu drugog uzorka, koji je potvrdio rezultate prvog.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here