Hamilton: Ova pobeda mi je bila neophodna

0

 Luis Hamilton na pobedničkom postolju
 

Hamilton je tako ostvario 27. pobedu u karijeri, a drugu na Silverstonu.

"Pomešana su mi pomešana osećanja. Ali, imamo najbolje navijače, oni su me gurali do pobede. Na početku trke sam čuvao gume, ali kada sam ih u boksu zamenio tvrdim, nisam mogao da verujem da mogu da budem toliko brz", rekao je Hamilton.

Posle pete pobede u sezoni, on je smanjio zaostatak u generalnom plasmanu na četiri boda za klupskim kolegom Nikom Rozbergom, koji nije završio trku zbog kvara menjača.

"Ne želim da vidim neuspeh klupskog kolege, želeo sam dvostruku pobedu, ali zaista mi je ova pobeda bila neophodna", rekao je svetski šampion iz 2008. godine.

Hamilton se izjednačio na sedmom mestu "večne liste" sa Džekijem Stjuartom, sa 27 pobeda. Jedini Britanac koji je ostvario više pobeda je Najdžel Mensel – 31.

Vozač Vilijamsa Valteri Botas, koji je zauzeo drugo mesto u trci, rekao je da je njegova ekipa obavila dobar posao.

"Idemo u dobrom pravcu, a ekipa je obavila dobar posao. Zadovoljstvo je voziti bolid Vilijamsa, uživao sam", rekao je Botas.

Njegov klupski kolega Felipe Masa je vozio 200. trku u Formuli 1, ali je završio u prvom krugu posle sudara sa Kimijem Raikonenom iz Ferarija.

"Žao mi je Felipea, bio je ovo njegov 200. gran pri", dodao je Botas.

Treće mesto je zauzeo Danijel Rikardo iz Red bula, pošto se jedva odbranio od napada Džensona Batona.

"Lepo je biti na podijumu, Australijancima odgovara ova staza. Odgovara mi Silverston. Da se vozilo još jedan krug možda bi situacija bila drugačija. Dženson je bio uporan, ali sam uspeo da odbijem njegove napade i popnem se na podijum", rekao je Rikardo.

Vozač Meklarena Dženson Baton je rekao da je dao sve od sebe i da je zadovoljan četvrtim mestom.

"Zaostatak od 0,8 sekundi nije veliki. Dao sam sve od sebe. Teško je kada ti kažu iz boksa da daš sve od sebe, a ti moraš da čuvaš gorivo. Ali, nije loše završiti na četvrtom mestu i trebalo bi da budemo zadovoljni. To je korak napred", rekao je Baton. 

Izvršni direktor Mercedesa Toto Volf je rekao da je dan protekao u znaku Luisa Hamiltona, ali da će ekipa dozvoliti da se on i Rozberg do kraja bore za titulu.

"Kakav dan za Luisa, ovo je bio i savršen dan za publiku. Žao mi je Nika, ali ovo je bio Luisov dan. Pustićemo ih da se bore cele sezone, bez obzira na sve. Oni znaju da je važno osvojiti titulu u šampionatu konstruktora i neće rizikovati sa bolidima do samog kraja", rekao je Volf.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here