EPA-EFE
Premijer Mađarske Viktor Orban

Evropski komesar za finansije Johanes Han nema razumevanja za vanredne zakone koje je usvojila Mađarska, kojim je premijer Viktor Orban dobio posebno velika ovlašćenja.

Han, koji je potpredsednik Evropske narodne partije (EPP), kazao je austrijskom radiju „Oe1“ da sa velikom zabrinutošću prati taj razvoj.

– Okolnost da imamo 14 država koje koriste vanredne zakone, od kojih 13 pod punom skupštinskom kontrolom, često sa vladama koje nemaju većinu u parlamentu, pokazuje da je to i te kako moguće. Zbog toga, iskreno rečeno, imam jako malo razumevanja i objašnjenje što Orban ide ovim putem, imajući u vidu i da njegova vlada kao jedina u Evropi ima dvotrećinsku većinu u skupštini – objasnio je on.

Reći da parlament usporava donošenje odluke, prema njegovim rečima ne važi, i zbog toga se stanje mora posmatrati sa velikom zabrinutošću.

U vezi sa mogućim sankcijama od strane EU, Han je poručio da je najpre potrebna analiza.

– Ako analiza pokaže da su potrebne mere onda će ih i biti – naglasio je on.

2 KOMENTARA

  1. Han Orban dobro zna sta radi,ne ukida Orban nikome demokratiju vec a Sto se tice Emigranata normalno je da kao prvo Orban stiti svoju verskku i nacionalnu kulturu,Ne zaboravite ti isti migranti pljuvaju po Hriscanskoj kulturi zar to nije ugrozavanje nacionalne kulture.Gospodine Han vi svesno a mozda i nesvesno islamizujete EU.

  2. Ti Hane potrčko.Ma ko si ti da komentarišeš jednog državnika kao što je Orban.Orbanu dubok naklon,a tebi preporuka kupi nove cipele potrško.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime