EPA-EFE/JULIEN DE ROSA
Peter Handke

Austrijski pisac, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, Peter Handke imao je neprijatan susret sa novinarima u rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao za danas posle podne planirani „kratki susret” sa predstavnicima medija.

Raspoloženje Handkea je prilikom dolaska u Grifen bilo dobro, a situacija je eskalirala tokom večeri na sastanku sa predstavnicima opština na koji je došao i predsednik pokrajine Koruška Peter Kajzer. Suprotno najavljenom sa Kajzerom došao je i jedan broj novinara.

Handke je, najpre, odgovarao na pitanja novinara, ali kada su počeli da ga zapitkuju za izjavu Saše Stanišića, koji ga je prilikom nedavnog dobijanja nagrade u Nemačkoj, žestoko napao, došlo je do promene raspoloženja.

– Stojim ispred svog ulaza i tu je 50 novinara, i svi me pitaju nešto, kažu da su nešto od mene pročitali, da li znam šta sam pisao. Pitaju kako reaguje svet, reakcija na reakciju. Ja sam pisac i ostavite me na miru, ne postavljajte mi takva pitanja – poručio je Handke novinarima, prenosi austrijski radio Oe1.

Na kraju on je novinarima poručio da više nikada neće odgovarati na pitanja novinara, jer se oni ne interesuju, i pored Nobelove nagrade, za njegova dela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here