Hanover: Srbin hteo da ubije dete i sebe

0

Izbegnuta tragedija: Policajci odvode Velibora Z.
 

Suluda avantura Velibora Z. počela je u ponoć u Milhajmu na Ruru, gde su Velibor Z. (29) i njegova 26-godišnja prijateljica sa bebom posetili prijatelje.
 

Nevenčani mladi par kod prijatelja se žestoko posvađao oko starateljskog prava koje je sud dodelio samo majci. Pobesneli otac zgrabio je bebu i s prijateljem u "opelovom" kombiju dao gas prema 260 kilometara udaljenom Hanoveru. Majka deteta pozvala je policiju i od tada joj se izgubio svaki trag.
 

Pušten na slobodu

Razočarani otac, kako izveštava hanoverski "Bild", priveden je kod istražnog sudije, koji ga je nakon saslušanja pustio na slobodu. Jedino mu je nametnuo obavezu da se redovno javlja vlastima. Beba je, u međuvremenu, smeštena u dečjoj klinici "Bult", a brigu o njoj preuzeće Zavod za zaštitu dece i omladine.

Kad su policajci u Štekenerštrase u Hanoveru zakucali na vrata, rastrojeni otac dograbio je nož i bebu i pobegao na balkon. Zapretio je da će zajedno sa bebom da skoči sa drugog sprata ako ga ne ostave na miru.
 

Specijalci su do tada već opkolili zgradu, a vatrogasci su ispod balkona postavili vazdušni dušek. Velibor je uporno odbijao da pregovora sa policijom. Vikao je na njih i s balkona ih gađao ih flašom.

 

Ubeđivanje je trajalo tri i po sata, a onda je Velibor bebu zbog zime, a bilo je minus sedam stepeni Celzijusa, uneo u stan. Policajci su iskoristili taj trenutak, provalili vrata i stigli Velibora na balkonu, gde su ga savladali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here