Youtube/Radio Slobodna Evropa
Blokada u Tuzima

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić neće doći u opštinu Tuzi, rekao je predsednik ove opštine Nik Đeljošaj.

Kao što je većina vas je bila prisutna kad me nazvao Krivokapić, svi ste snimili razgovor, i pokazao tu želju da se dijalogom reši diskriminacija… Malopre me je obavestio da neće dolaziti. Nije mi ostavio prostora da kažem rečenicu. Nije objasnio. Ovo je neodgovorno ponašanje. Odgovornije ćemo se odnositi od njega, poštujemo zakon o lokalnoj samoupravi. Hteli smo da ih sačekamo i nađemo kompromis na svačije zadovoljstvo. Umesto da je ministar poljoprivrede tu mi imamo ovo… Svaki komentar je suvišan, trebalo bi da premijer drži reč – rekao je Đeljošaj.

Dodao je da su njihovi sledeći koraci poštovanje i rad na suzbijanju epidemije. On je objasnio da će lokali raditi.

– Mi poštujemo zakon, opština je jedina nadležna za rad ugostiteljskih objekata – rekao je on.

Đeljošaj je dodao i da u Tuzi neće doći nijedan predstavnik Vlade.

Policija je ranije danas blokirala put od Podgorice ka Tuzima, što je stvorilo velike kolone vozila.

Nova Demokratska Snaga Forca saopštila je da podržava Đeljošaja u, kako su naveli, zaštiti ekonomije.

– I prava građana Malesije od diskriminacije koju vlada donosi odlukom o zatvaranju ugostiteljskih objekata i pored povoljne epidemiološke situacije. Nažalost, svojom odlukom vlada pokazuje nemogućnost pronalaženja rešenja bez žrtvovanja Albanaca ili bez osvete nad njima, dok rukovodstvo opštine Tuzi svojom odlukom još jednom pokazuje kompetentnost i nepokolebljiv stav u odbrani volje građana – saopšteno je iz te stranke, koja je pozvala premijera i potpredsednika vlade Dritana Abazovića da se, kako se navodi, odazovu pozivu Đeljošaja.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da su spremni da odmah sednu za sto sa Nikom  Đeljošajem kako bi se rešio nastali problem u Tuzima.

Funkcioner Force Genci Nimanbegu saopštio je da je u direktom razgovoru sa premijerom Zdravkom Krivokapićem preneo zabrinutost za situaciju u Tuzima, stvorenu odlukom Ministarstva zdravlja.

– Nedostatak dijaloga koji je pratio ovu odluku o zatvaranju lokala u Tuzima ne treba da bude razlog nedostatka direktne komunikacije između Vlade i opštine. Nema vremena za zvanične dopise, već razgovori trebaju voditi odmah za stolom. Apelujem da se ovaj problem reši urgentno upoznat – naveo je Nimanbegu na Fejsbuku.

I opoziciona Liberalna partija apelovala je na nadležne u vladi da preduzmu korake ka rešenju situacije u Tuzima dijalogom sa lokalnim vlastima.

Okupljeni u Tuzima ne poštuju epidemiološke mere, a mali broj građana nosi zaštitne maske.

Saobraćaj iz pravca Podgorice ka Tuzima je obustavila policija, a kamionima i šleperima u tranzitu ka Albaniji, policija je zabranila put i naredila da se parkiraju pored magistrale.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here