Foto: EPA/OLIVER WEIKEN
Fudbalski sudija

U okolini Mostara napadnut je glavni sudija prekinute fudbalske utakmice između Veleža i Borca, Sabrija Topalović.

On je napadnut u svom automobilu u kojem se nalazio zajedno sa pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Do napada je došlo u tunelu Lendava, gde je prema prvim informacijama presretnut automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen.

– U utorak uveče, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S. T. (1983.) i A. A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše telesne povrede zadobila je osoba A. A., kojoj je lekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobegli u vozilu marke Golf – rečeno je u Operativnom centru MUP-a.

Utakmica između Veleža i Borca prekinuta je u 81. minuti zbog ulaska domaćih navijača na teren. Domaćini su bili nezadovoljni arbitratražom zeničkog sudije Topalovića, koji je prema njihovim tvrdnjama propustio da dosudi penal za Velež pri rezultatu 0:0, kada se nije oglasio nakon što je u kaznenom prostoru posle duela sa protivničkim igračem oboren napadač Veleža.

Utakmica je prekinuta pri rezultatu 2:0 za Banjalučane, a pošto su domaći navijači bili nezadovoljni suđenjem rešili su da uzmu stvar u svoje ruke uletanjem na teren.

Arbitar je pobegao glavom bez obzira, ali su onda huligani nasrnuli na gostujuće fudbalere i stručni štab.

Prema pisanju lokalni medija udarac nogom u glavu zadobio je centarfor Borca Jovo Lukić, dok su pristalice Veleža sa motkom krenuli da se obračunaju sa trenerom Nemanjom Miljanovićem.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime