Foto: EPA/OLIVER WEIKEN
Fudbalski sudija

U okolini Mostara napadnut je glavni sudija prekinute fudbalske utakmice između Veleža i Borca, Sabrija Topalović.

On je napadnut u svom automobilu u kojem se nalazio zajedno sa pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Do napada je došlo u tunelu Lendava, gde je prema prvim informacijama presretnut automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen.

– U utorak uveče, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S. T. (1983.) i A. A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše telesne povrede zadobila je osoba A. A., kojoj je lekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobegli u vozilu marke Golf – rečeno je u Operativnom centru MUP-a.

Utakmica između Veleža i Borca prekinuta je u 81. minuti zbog ulaska domaćih navijača na teren. Domaćini su bili nezadovoljni arbitratražom zeničkog sudije Topalovića, koji je prema njihovim tvrdnjama propustio da dosudi penal za Velež pri rezultatu 0:0, kada se nije oglasio nakon što je u kaznenom prostoru posle duela sa protivničkim igračem oboren napadač Veleža.

Utakmica je prekinuta pri rezultatu 2:0 za Banjalučane, a pošto su domaći navijači bili nezadovoljni suđenjem rešili su da uzmu stvar u svoje ruke uletanjem na teren.

Arbitar je pobegao glavom bez obzira, ali su onda huligani nasrnuli na gostujuće fudbalere i stručni štab.

Prema pisanju lokalni medija udarac nogom u glavu zadobio je centarfor Borca Jovo Lukić, dok su pristalice Veleža sa motkom krenuli da se obračunaju sa trenerom Nemanjom Miljanovićem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here