EPA/Christian Bruna

U jutrošnjoj akciji pripadnika Ureda za borbu protiv korupcije i kriminala (USKOK) u Hrvatskoj je uhapšeno više osoba, među kojima ima i zvaničnika.

Kako prenose hrvatski mediji, uhapšeni su bivši gradonačelnik Požege i županijski sudija iz Slavonskog Broda Darko Puljašić i njegov kolega Predrag Dragričević.

Uhapšeni se, navode, terete za primanje i davanje mita, kao i pogodovanje u zapošljavanju.

Hrvatski portal Index piše da su u Slavoniji od ranih jutarnjih sati u toku pretresi kuća i drugih objekata koje koriste osumnjičeni. Policija i Uskok nisu potvrdili ova hapšenja.

Portal podseća da je Darko Puljašić početkom godine na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravosnažno osuđen na dve godine zatvora, uslovno na godinu dana, zbog malverzacija u izgradnji sportske dvorane Osnovne škole Dobriša Cesarić u Požegi.

Otkriveno je da je Grad za početak realizacije tog projekta vrednog 12.7 miliona kuna uzeo sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, iako nikakvi radovi nisu obavljeni.

Dodaju da je to učinjeno na osnovu ugovora koji je Puljašić falsifikovao.

Jutarnji list saznaje i da je USKOK ušao u ponedeljak i u Hrvatsku elektroprivredu (HEP) tražeći svu dokumentaciju o gasnoj aferi koja je buknula prošle sedmice, nakon što se saznalo da su HEP-ovi viškovi gasa koji se kupovao po 47 evra, na aukcijama prodavani i za jedan cent.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here