Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe zbog zloupotreba službenog položaja kod izdavanja lekarskih uverenja za vozačke ispite i dozvole.

Uhapšeni su N. M. (58), odgovorno lice jedne auto-škole u Preševu, kao i zaposlene u Domu zdravlja Šilovo S. S. (55), D. J. (63) i S. P. (35) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok će protiv još dve osobe biti podnete krivične prijave u redovnom postupku, saopštio je danas MUP.

Kako se sumnja, N. M. je, tokom 2020. i 2021. godine, predao 20 ličnih karata, od osoba sa teritorije Preševa i Bujanovca, osumnjičenom S. S., koji je, bez njihovog prisustva, a uz pomoć D. J., S. P. i još dvoje osumnjičenih, izdavao lekarska uverenja o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilom, a koja su korišćena za polaganje vozačkih ispita i produženje vozačkih dozvola.

Osumnjičenima N. M. i S. S. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će D. J. i S. P., uz izveštaj o hapšenju biti sprovedeni tužilaštvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here