Hapšenje tokom primopredaje 10 kg skanka

0

 

Grumen skanka

 

U beogradskom neselju Medaković III u trenutku primopredaje 10 kilograma marihuane (skanka) uhapšeni su Kajica Boričić, zvani Kaja (1977) i Nebojša Božović (1965), obojica državljani Crne Gore, i Boško Perić, zvani Boka (1980). Drogu je po dogovoru Crne Gore dovezao Božović, a potom predao Boričiću i Periću radi dalje preprodaje, navodi se u saopštenju.

 

Policija je pretresanjem stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni, kod Perića pronašla revolver za koji nije posedovao dozvolu za držanje. Kod Boričića su pronađena i oduzeta dva pištolja za koje nije imao dozvolu. Jedan pištolj se nalazio u iznajmljenom stanu u Novom Beogradu gde je boravio, a drugi je držao u iznajmljenom stanu u Medakoviću, u kojem je takođe pronađeno i oduzeto oko 20 grama kokaina.

 

U policijskom saopštenju se navodi da je Boričić do sada u dva navrata hapšen zbog istih krivičnih dela – 2005. godine kada je kod njega pronađeno i oduzeto sedam kilograma marihuane i 2006. godine kada je kod njega pronađeno i oduzeto 11 kilograma marihuane.

 

Za osumnjičenim Boričićem je od 2007. godine bila raspisana poternica, ali se on skrivao koristeći falsifikovane isprave – ličnu kartu i vozačku dozvolu, koje su pronađene kod njega prilikom hapšenja.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 časova i biće, uz krivičnu prijavu, privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, saopštila je policija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here