pixabay

Kanadska nacionalna policija saopštila je da je jedan mladić uhapšen i optužen za navodno terorističko delovanje protiv Jevreja.

Kraljevska policija saopštila je u subotu da je mlada osoba uhapšena u petak i da je optužena za omogućavanje terorističkih aktivnosti prenošenjem instrukcija u vezi sa eksplozivnom supstancom, prenosi AP.

Mladić se tereti i da je svesno davao instrukcije jednom licu da izvrši terorističku aktivnost “protiv Jevreja”.

U saopštenju policije nisu navedeni detalji o navodnim prekršajima uhapšenog mladića, zbog njegove starosne dobi.

Policija je istakla da uočava zabrinjavajući trend nasilnog ekstremizma i terorističke upotrebe interneta među mladima i pozvala na oprez i detektovanje ranih naznaka radikalnog ponašanja, uključujući dehumanizaciju drugih, ekstremne antivladine stavove i jasne izjave o nameri da se izvrše nasilna dela.

Mnogi kanadski zvaničnici upozorili su da je od Hamasovog napada na Izrael 7. oktobra evidentiran porast zločina iz mržnje protiv pripadnika jevrejske zajednice.

“Bio sam šokiran kada sam saznao detalje planiranog napada na jevrejsku zajednicu u Otavi. Poslednjih nedelja u Otavi je došlo do porasta antisemitizma”, objavio je na platformi X gradonačelnik Otave Mark Satklif.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here