EPA/Petrit Prenaj
Ramuš Haradinaj

Kandidat za premijera Ramuš Haradinaj rekao je danas da se “Amerikanci ne ljute kada je Kosovo odlučno da 100 odsto ostvari svoju državnost”, prenela je prištinska Gazeta Ekspres.

Govoreći na predizbornom skupu u selu Lodža blizu Peći Haradinaj je naglasio „da se Amerikanci, naprotiv, raduju toj činjenici“.

– Što se tiče odnosa sa saveznicima, naš veliki interes je da budemo 100 odsto država. Smatram da mi treba da objasnimo našim saveznicima koristi koje imaju od naše države. Na primer, Amerikanci grade svoju politiku i odnose sa nama na osnovu onoga za šta se mi zalažemo. Oni se ne naljute na nas, jer ih raduje kad kažemo da smo za 100 odsto državu – rekao je Haradinaj.

On je obećao da će, ako bude vodio novu kosovsku vladu, posebnu pažnju posvetiti ekonomskom razvoju i privatnom sektoru.

– U budućnosti želimo da razvijamo ekonomiju, tako će u fokusu biti privatni sektor. Javni sektor je u redu, imamo zakon o platama, povećane su plate. Želimo da pojednostavimo birokratiju. Stvoriti fond zdravstvenog osiguranja. Odlučni smo da damo dečji dodatak, da podržimo majke – rekao je Haradinaj obrazlažući najvažnije elemente rada buduće vlade.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here