EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je od kosovskih institucija da hitno uklone opremu za nadzor i presretanje koju je, kako tvrdi, postavila Srbija.

On je na Fejsbuku napisao da je važno sačuvati profesionalnu tajnost institucija reda i bezbednosti.

– Očuvanje profesionalne tajnosti od strane institucija reda i bezbednosti vrlo je važno i osetljivo. Iz tog razloga bezbednosne institucije, posebno Kosovska policija, moraju da pojačaju unutrašnju kontrolu i da hitno deluju u dva pravca: 1. Eliminacija sve opreme za nadzor i presretanje postavljene na teritoriji Kosova od strane Srbije i njenih saveznika. 2. Ulaganje u naprednu opremu u partnerstvu sa našim bezbednosnim saveznicima, za sigurnu i zaštićenu komunikaciju od presretanja Srbije i njenih saveznika – naveo je Haradinaj.

2 COMMENTS

  1. Ma kakvo uklanjanje opreme pa Kosovo je teritorija Srbije po vazecoj rezoluciji 1244SBUN koja je jos na snazi.Vi ste okupirana teritorija od strane Nato pakta i Americke vojske sve dog god su oni tu vi ste pod njihovom kontrolom.Jer status Kosova jos nije resen .Mozete dobiti siroku Autonomiju u okviru Kosova zato se i pregovara.Bez dogovora nema nista.Svi putevi Kosova vode oreko Srbije najveci uvoznik iz Srbije je Kosovo.Bez Srbije Kosovo nemoze da dise.

  2. Pa toje baš najlakše samo mudro i pametno treba razmisliti udarac na srž kako izvesti. Prvo ukloniti ,Granice sa Albanijom,Makedonijom,Crnogororom,dok sa Bosnom,Hrvatskom,Madžarskom,Grčkom,Bugarskom,Turskom, prioritet..!! Osloboditi tržište robe i slobodno kretanje ljudi sa ličnom kartom uvoz robe
    kopno i more najmanjom stopom tarife carine preko Makedonije i Albanije prioritet..!! Dok sa ,Srbijom podignuti Reciprocitet na sve vrste robe od Srbijr prema tržištu Kosova Carinu na 200% do dalnjeg oko administrativne linije Kosova povečati kontrolu i prisustvo Carinske policije na alternativnim prelazima preko šuma i brda prema ,Kosovu dok kamere i gluposti rešiti po ustavu i zakonu Kosova pasče one same u to sam siguran 100%

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here