EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj (levo)

Odlazeći kosovski premijer i lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj izjavio je da su nevažeći glasački listići i apstinencija njegovih birača uticali da na izborima 6. oktobra ne ostvare rezultat kakav su želeli.

Haradinaj je izrazio uverenje da je neizlazak na izbore glasača ABK možda uticao da ova stranka ne pobedi na izborima na Kosovu

– Mislimo da imamo glasače koji nisu izašli da glasaju, kao i nevažeće glasove. Neizlazak naših birača je, dakle, uticao. Međutim, Alijansa je zabeležila rast u glasovma, ali ipak nismo pobednici na izborima, pobedili su drugi – rekao je Haradinaj.

On je istakao da je Kosovo 6. oktobra položilo ispit kao demokratija, dodajući da izborni rezultat nije onakav kakav su očekivali u ABK.

– Ne možemo zanemariti da je Kosovo položilo ispit kao demokratija. Dakle, za Alijansu je to oko 12 procenata glasova. To nije očekivani ili planirani ishod, međutim bili smo svesni teškoća – rekao je Haradinaj.

Haradinaj je naveo neke od grešaka koje je možda napravio, za koje je rekao da su imale uticaja na ishod izbora. U tom smislu naveo je stanje u vladajućoj koaliciji, teme koje je morao da zastupa i činjenicu da je, kako je rekao, nedostajalo suštinskih promena na Kosovu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime