EPA/VALDRIN XHEMAJ
Ramuš Haradinaj

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj danas je na svom Tviter nalogu reagovao na izjavu premijerke Ane Brnabić da su prištinske takse onemogućile dijalog.

Haradinaj tvrdi da su dijalog Beograda i Prištine blokirale “teritorijalne pretenzije Srbije, a ne takse”.

On je napisao i da je Kosovo “suverena država, međunarodno priznata, sa postojećim granicama”.

– Što pre Srbija i Brnabićeva prihvate tu činjenicu, to bolje za njih – napisao je Haradinaj na Tviteru.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u današnjem intervjuu Tanjug da su prištinske takse stvorile atmosferu u kojoj više nije moguć nikakav dijalog.

– Čim takse budu ukinute i mi smo spremni da nastavimo dijalog – rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla i da je priznanje Kosova u sadašnjim granicama “crvena linija” preko koje Srbija neće preći.

5 COMMENTS

  1. Moze li dan da prode bez slike ovog akrepa!? Ako pisete o njemu nemorate vi iz redakcije da postavljate njegov sliku. Cemu on zasluzuje toliku paznju?

  2. Ovaj Aktep i ubiza ne zasluzuje da se o njemu uopste i prica koja suverena drzava pa kad su suvereni zasto traze od Srbije priznjanje on treba da zna da ja njrgovog zivota sugurno narednih 50godina necu imati suverenu druavu.

  3. Можемо ми да говоримо шта хоћемо, али они су политичари који имају милости за свој народ за разлику од наших. Наши гледају искључиво свој лични интерес и како да ојаде и овако ојађени народ, за територије их није ни мало брига.

  4. Haradinaj (zločinac) će završiti tamo gde i pripada. A Srbi i Albanci moraju zajedno i tako ce biti ili neće ni jednih ni drugih biti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here