Tanjug
Aleksandar Vučić

Ministarka spoljnih poslova u privremenim kosovskim institucijama Meljiza Haradinaj Stubla poručila je na svom tviter nalogu predsedniku Srbije Aleksandru Vučića da neće, kako je navela, dobiti dozvolu za posetu Kosovu sve dok se ne izvini za genocid i dok njegovi počinioci ne budu izvedeni pred lice pravde.

– Ne možete da posetite Kosovo, dok ne bude upućeno ‘izvinjenje za genocid koji počinjen nad njenim narodom i dok pred lice pravde ne budu izvedeni izvršioci’  – napisala je ona i dodala da će to biti jedini odgovor na buduće zahteve Vučića i drugih.

Haradinaj Stubla je parafrazirala izjavu Vučića sa sinoćnjeg otvaranja kovid bolnice u Batajnici da je ponosan što je predsednik države koja se ne šali i nema problem da pronađe svakog nestalog i što može da izgovori da nijedan zločin ne sme da ostane nekažnjen i sakriven, i dodala da su u “Batajnici pronađeni ostaci njenog ujaka iz Ljubenića”.

– Javno pitam Vučića, kao član porodice pogođene genocidom Srbije na Kosovu: da li ste se osećali ‘veoma ponosno’ čak i kad ste bili za stolom za kojim je doneta odluka o počinjenju ovih zločina nad kosovskim Albancima”, napisala je Haradinaj Stubla.

Haradinaj Stubla je dodala i da je prošlo vreme kada se Kosovo koristilo kao “moneta za međunarodno potkosurivanje računa i kao platforma za, kako je rekla, politički šou Vučića i Srbije”.

Predsednik Vučić rekao je sinoć da je zatražio ulazak na teritoriju KiM nakon što je kosovska ministarka spoljnih poslova tražila da dođe u Rašku, ali da je sa predstavnicima Evropske unije dogovoreno da se te posete ne dogode, kao i da se o tome ne govori u javnosti.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime