Promo/Lucasfilm
Harison Ford kao Indijana Džons

Holivudski glumac Harison Ford vraća se legendarnoj ulozi heroja arheologa u nastavku popularne franšize o Indijani Džons – Indiana Jones and Dial of Destiny, koji početkom juna naredne godine stiže u bioskope širom sveta.

Od reditelja Džejmsa Mangolda, poznatog i po filmu Le Man ’66: Slavna 24 sata koji mu je doneo nominaciju za nagradu Oskar i producenta Stiven Spilberga, stiže nastavak o avanturama ekscentričnog arheologa Džonsa, jednog od najpoznatijih filmskih likova, a uz Harisona Forda uloge tumače i Džon Ris Dejvis koji je poslednji put viđen u trećem nastavku “Poslednji krstaški pohod” 1989, kao i sveži glumački kadar: od voljenog danskog glumca Madsa Mikelsena, preko Antonija Banderasa, do Tobija Džounsa, Fibi Voler-Bridž i drugih.

Podsetimo, prvi film “Otimači izgubljenog kovčega” o Indijani Džons koji traga za izgubljenim Zavetnim kovčegom nastao je 1981. godine u režiji Stivena Spilberga i osvojio je četiri nagrade Oskar.

Drugi deo “Hram sudbine” nastao je tri godine kasnije (1984), dok je treći nastavak franšize “Poslednji krstaški pohod” iz 1989. u kom se traga za gralom iz kojeg je na tajnoj večeri pio Isus Hrist delovao kao poslednji, sve dok 2008. nije snimljen četvrti nastavak “Kraljevstvo kristalne lobanje” u kojem se traga za lobanjom koju su vanzemaljci ostavili na Zemlji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here