EPA/PETER DEJONG
Ratko Mladić u haškoj sudnici

Haški tribunal demantovao je informacije o smrti Ratka Mladića koje je na društvenim mrežama objavila ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

“Informacije o smrti Ratka Mladića nisu tačne i demantujemo ih”, izjavila je za N1 portparolka Mehanizma za međunarodne krivične sudove Helena Eglston.

Na pitanje u kakvom je zdravstvenom stanju odgovorila je: “Zdravstveno stanje pritvorenika ne komentarišemo”.

Vest je odmah izazvala veliki broj reakcija na Tviteru, ali i ostalim društvenim mrežama. Međutim, ubrzo je i iz Haga stigao demanti, a vest o smrti Mladića demantovao je i njegov sin Darko.

Mladić se inače priprema za početak žalbenog postupka, koji je najavljen za 17. i 18. mart. Predviđeno je da se tokom tog procesa sudijama obrati i Mladić.

 

1 COMMENT

  1. ratko je samo jedan primer kroz koji prolaze mnogi srbski branitelji svog naroda sto me dovodi do zakljucka da za srbiju nije pohvalno poloziti svoj zivot
    vec od samog oslobogenja po stvaranju republika po dilasovom predlogu srbski narod ostavljen van srbije proglasio je beograd najvecim neprijateljem srbskog naroda a ovi postupci srbski lidera prema svom vojniku su i cvrsti dokaz

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here