pixabay.com
Foto: Ilustracija

Poljska agencija za naoružanje saopštila je da je država potpisala ugovor vredan 2,6 milijardi dolara o kupovini dodatnih 150 K9 haubica od Južne Koreje.

Agencija je dodala da će Poljska kupiti još šest samohodnih K9 haubica 2025. i 146 haubica verzije K9PL 2026. i 2027. godine, preneo je Rojters.

Ugovor Poljske i južnokorejske kompanije ”Hanwha Defence” uključuje paket obuke i logistike, kao i isporuku značajnih zaliha municije kalibra 155mm.

Ugovor podrazumeva i radove na održavanju i modernizaciji, gde će se izabrati delovi haubica koje će kasnije izraditi poljska odbrambena industrija.

Poljska je potpisala okvirni sporazum o kupovini 672 K9 haubice u dve različite verzije, navela je agencija za naoružanje.

3 COMMENTS

    • Fabrika za haubice nije J. Korejska no chisto americhka. Americanci sa Uktainskim ratom nikada tako dobro ne su prodavali svoje oruzje kao sada. Ostali male clanice NATO pri nudeni su da kupuju sve americko a ostali prodaju malim nato slugama od bivshih soc republika stare f 16, staro oruzje a onisu dobli novo i napredno. Tako su zafrknuli romance koji kupuju veoma stara 32 f16. Tako su bugarima utrapili dotrajalih americjih vojnih avijona… ITD…ITD…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here