Tanjug
Kristofer Hil

Ambasador SAD Kristofer Hil objavio je poruku povodom izbora u Srbiji u kojoj je rekao da se Vlada SAD raduje nastavku saradnje sa Vladom Srbije po pitanjima od obostranog interesa.

– Ovo naravno uključuje regionalna pitanja, ali i želja Srbije da u potpunosti postane deo porodice Zapadnih naroda – poručio je Hil na Iksu.

Dodao je da postoji mnogo stvari koje Srbija mora da postigne da bi bila spremna za ovo putovanje, a jedna od njih je vladavina prava.

Kako je kazao Hil, izbori su „stres test“ za demokratiju i to važi za svaku zemlju.

Prema njegovim rečima, međunarodni posmatrači koji su bili u Srbiji otkrili su više „manjkavosti“ u vezi ovih izbora, i važno je da Srbija radi sa posmatračima da reši ova pitanja.

Hil je kazao i da je potrebno da zemlja ima „jednu vrstu otpornosti“, da može se „povrati iz ovih trenutaka“ nakon izbora, kada učesnici „nisu veoma zadovoljni jedni drugima“, i istakao da Srbija treba da ova pitanja reši kroz institucije.

4 COMMENTS

  1. Laze ovaj Americki olos,on da nsm drzi lekciju kako do vladavine prava,on koji je donosio odluku da se nasa zemlja bombarduje on koji ucestvujr u oduzimanje nase teritorije on cija zemlja ubija po svetu nevine ljude,neka se bavi Amerikom a Srbiju neka ostavi na miru

  2. Рече амбасадор земље у којој је врши политички прогон противничког кандидата…

  3. Zasto se ovaj covek ne protera iz Srbije treba da svi pogledaju njegove stare izjave i, slike i snimke? Nikada u NATO koji je bacio tolike bombe na nas narod da nam deca umiru od raka u narednih minimum 200 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here