Kosovo online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora SAD Kristofera Hila sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju srpsko-američkih političkih i ekonomskih odnosa, međunarodnoj poziciji Srbije, situaciji na Kosovu i nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima.

Vučić je naglasio da je Srbija zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje sa SAD na svim nivoima i da očekuje porast američkih investicija u našoj zemlji, s obzirom na dobra iskustva postojećih ulagača.

On je istakao da je za našu zemlju neophodno da se nastavi rad na jačanju, ne samo putne infrastrukture, već i energetske, i najavio da se uskoro očekuje potpisivanje značajnih ugovora između Srbije i SAD za razvoj infrastrukture.

Dobri odnosi Srbije i SAD uticali su i na stvaranje pogodnog terena za širenje ekonomske saradnje dve zemlje, zaključili su sagovornici.

Ambasador Hil je, ovom prilikom, srpskog predsednika o američkoj odluci da prihvati zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa “džavelin”. Kako je Hil naveo, Stejt department će taj zahtev Prištine uputiti američkom Kongresu, čime počinje zvanična procedura.

Vučić je rekao da je ova informacija veliko razočaranje za Srbiju, ali da će naša zemlja, zajedno sa SAD, raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa.

– Za nas je od najveće važnosti da mir u regionu ne bude narušen i Srbija će nastaviti da se ponaša odgovorno i da doprinosi stabilnosti na Balkanu – rekao je Vučić.

17 COMMENTS

  1. E moj Vucicu prekini odnose pod hitno sa lazljivcima Amerikancima. Drzi se bratske Rusije inace ne samo Kosovo sto je izgubljeno za uvek nego ce posle raskomadati Srbiju trazice Sandzak i Vojvodinu da odvoje od Srbije. To je njihova politika. Vidis ti sada javno naoruzavaju Albance da ubijaju Srbe po Kosovu. Jer zna Hil da rezolucija 1244SBUN ne dozvoljava vojsku Kosova a vi ste je od teroristi OVK stvorili na ulazima i prevarama. plus ste je OVK proglasili za teroristi ku organizaciju Sta ce njima oruzje kad je tu Nato i Vasa baza Bonstil Belosvetski lazovi i prevara ti. Blizi vam se kraj. Ziveo car Putin

  2. Naravno ti zlikovci znaju samo da ubacuju razdor , protiv koga trebaju javelini šiptarima.?
    Daće bog doći će mečka I pred vaša vrata.

  3. Можда да ми обавестимо Хила да ћемо узети и пар Кинџала од Руса…

  4. Gospodine Hil sta ce Albancima rakete kada ste vise puta govorili da Kosovo nema vojsku pa sta ce onda rakete za FSK
    jer zna se koja je uloga FSK. Sve sto ste do sada govorili sve ste slagali sada javno noruzavate takozvanu OVK FSK vojsku koju ste vi stvorili lazima i prevarama.

  5. Nas predsjednik je trebo hila podjestiti da naurzavanje kosovske policije minama i protivoklopnim raketama je pretvaranje milicije u vojsku sto je krsenje vise rezolucija un i prekinuti sve odnose sa usa i izbaciti cia fbi iz beograda i vojsku iz generlstaba vojske srbije ionako je sve dao na kosovu jos samo mu je ostalo da ih prizna

  6. Znaci ameri pripremaju laznu drzavicu osove za rat, protiv koga nego protiv Srbije.Koliko juce su se zabrinuli u Vasingtonu da Srbija vraca Vojni rok.Kakvi su to zapadni lazovi,Svi se mogu naoruzavati a Srbija Ne.Svi mogu sve a Srbi se ne smeju zvati Srbima.Srbima prete kaznama zato sto slave svoju Republiku Srpsku koja je osnovana prevBiH i preDejtona./Oni na Zapadu misle da su Srbi lud narod i da ne citaju njihove lazn planove i poteze.

  7. Ukidanje tablica pa protu tenkovske rakete sutra protuavionske pa patrooti I recite vi da Kosovo nije nezavisno!!VUČIĆU objavi to narodu I da se više ne zamajava I da državu više ne ucenjivaju ni nemačka ni amerika I krenite vašim putem gde nema ni brisela ni Haga Ni EU ni NATO-a a to je BRIKS!!

  8. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here