Tanjug
Ambasador SAD Kristofer Hil

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil poručio je danas na Beogradskoj bezbednosnoj konferenciji da bi Srbi trebalo da prebole da je Kosovo nezavisna država.

– Ljudi kažu da Srbija jednostavno treba da shvati da je Kosovo nezavisna država, da preboli to i nastavi dalje. I ja bih želeo da ona to uradi, ali je činjenica da je problem mnogo kompleksniji – kazao je Hil.

On je komentarisao i događaje u Banjskoj od 24. septembra.

– Kao prvu stvar ka rešenju problema moramo da one koji su odgovorni za ono što se desilo, zaista držimo odgovornim, da se to više ne bi ponovilo – izjavio je Hil učestvujući u panelu “Zapadni Balkan u globalnom (ne)redu”.

Hil je naveo da bi drugi korak bila smirivanje stanja na severu Kosova i zatim nalaženje političkog rešenja.

– Važno je da SAD i EU zajedničkim snagama pokušaju da reše probleme Zapadnog Balkana. Kosovo je s razlogom i dalje veoma težak problem – izjavio je ambasador.

U panelu su, pored Hila, govorili i nemački izaslanik za Zapadni Balkan Manuel Saracin, specijalni rumunski predstavnik za Zapadni Balkan Adrian Davidoju i politički savetnik specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Jožef Pandur.

28 COMMENTS

  1. Kosovo i Metohija srpska kolevka bila i bice za navijek vjekova sto pre to shvatite bolje po vas.THE END.

    • Pa to je Vucic uveo covek vlada iz senke “Darth Vader” a nas preplaseni ne sme da pisne. Najgora vlast ikada ali kad treba da se glasa niko ne ustane !

  2. Rodjače ne daj nešto što nije tvoje
    Imaćeš i ti u ameriku podele samo polako
    Pa tad ti deli, preboljevaj i šta god ti drago i kome god ti drago daj deo svoje zemlje
    Našu lepu Srbiju ne diraj
    Aj zdravo

  3. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  4. Neće on nikada da preboli to, da je se u Srbiji u Studenici, Gračanici, Mileševu i mnogim drugim mjestima molilo Bogu stotine i stotine godina prije nego što je se znalo za američki kontinent.

  5. Da li je moguce da bilo ciji ambasador ne postuje suverenitet i teritorijalni integritet drzave u koju je poslat a da pri tom ne bude proteran iz iste!?

  6. Prebolite i vi da Ukrajina više nikad neće biti vaša a i matica Izrael vam neće više biti ista.

  7. Ovaj Jenki vec godinama radi i govori protiv Srba.On misli da su Srbi malouman narod i da ce mu na tacni predati svoju zemlju KiM.On se mesa u unutrasnje stvari jedne zemlje.Kakva drskost i bezomrazluk.Njega Srbija treba odma da protera,

  8. Vaša Ekselencija, a da Bi, kauboji prenosite Teksas ili Kaliforniju. Koliko se sećam, ne tako davno, pobili ste nekoliko obitelji, uključujući i decu jer su hteli nezavisnost Teksasa. Ni Vaša nije gorila do zore. To što glupaci iz EU moraju da ćute i kupuju rusku naftu od Vas, naravno skuplje, što najuspešnije firme moraju sedišta da sele u SAD, je njihov problem. Bsćuške Vam trljaju nos u Ukrajini, lupaju čvrge i šamare, a to boli, pa bi hteli da se na nama iživljavate, možda još malo. Ovaj naš ne sme da Vam se zahvali i pošalje Vas kući, jer je na Vašem platnom spisku. Ekselencija, zaboravite KiM, jednom za svagda, dok još imate vremena, bolje bi Vam bilo.

  9. Za jednog diplomatu krajnje neprimereni komentari o zemlji u kojoj je. Najmanje sto Srbija treba da uradi da ga proglasi Personom non grata i zatrazi da u roku od 48 sati napusti Srbiju. Zbog toga sto dolazi iz SAD misli da moze da radi sta hoce i da se ponasa kako hoce.Treba mu pokazati gde mu je mesto.

  10. Čuvaj ti Aljasku i Havaje , Kaliforniju takođe, otete ili prisvojene teritorije koje nisu i nikada neće biti vaše , i Teksas je upitan ! A ovo za vas”parčence” zemlje KiM zbog rudnog bogatstva, vojne baze i arnautskih trgovaca drogom i organima su svima očigledna i poznata ! Nema ništa nejasno , ali to neće dugo trajati , i Rej Čarls je video šta radite ! (#bez uvrede i izvinjenje za R.Č#)

  11. Kredenac i fenjer kod mog dede u kući su stariji od USA, a ovo sto ga zovu ambasadorom je potomak najgorih osvajača ubica i goniča robova po severnoj Sijuks i Apača zemlji Americi……. srami se i postidi pri brijanju svako jutro ako smeš u zrcalo pogledati sebe u oči !

  12. Овај је и послат са тим циљем да убеди Србију да се одрекне КиМ, ово превазилази дипломатске оквире,постоји ли неко у Србији ко ће му упутити протесну Ноту и реаговати на провокацију и јефтино убеђивање.

  13. 🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺
    СЛАВА БОГУ☦️НА ВИСИНИ
    🇷🇺🇷🇺🇷🇺
    СЛАВА РУСИЈИ

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here