Tanjug
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil

Rusija ima malo preostalih prijatelja, posebno u Evropi i zato su odlučili da iskoriste izbore u Srbiji u očajničkom pokušaju da ostanu relevantni, pokušavajući da unesu razdor između Srbije i njenih evroatlantskih partnera, ocenjuje ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil.

Hil je za Blic rekao, odgovarajući na pitanje da prokomentariše tvrdnje ruskih zvaničnika da Zapad podstiče “obojenu revoluciju” ili “Majdan” u Srbiji, da Rusija nudi Srbiji nestabilnost i sve što je suprotno od napretka.

– Video sam ove izjave i mislim da su smešne – kaže Hil.

Kako dodaje, “ovde niko ne podstiče revoluciju”, ističući i da je “Srbija demokratska zemlja, a njeni građani sami odlučuju o svojoj budućnosti”.

– Bili smo jasni da su ovi izbori pokazali nedostatke u izbornim procesima u Srbiji, a koje Srbija mora da reši. Međunarodna zajednica, uključujući OEBS, spremna je da pomogne. Ali demokratski napredak Srbije naposletku zavisi od njenih građana. Jedini međunarodni akter koji joj stoji na putu napretka je Rusija – ni Amerika, ni Evropa, ni bilo ko drugi na Zapadu – naveo je Hil.

6 COMMENTS

  1. Amerika nema ouno prijetelja u svijetu a svijet nije Evropa.Vjerujem da je kraj da zapad diriguje,nece vise niko da slusa njihovu muziku.

  2. podseticu Gdina . Hilla na izjavu Analene Berböck -” srbija je jedina siva fleka na karti Evrope i to necemo tolerisati ” dve nedelje pre izbora ovi iz Opozicije su bili u Berlinu gosti tamosnjeg dela vlasti ( kod ampel vlasti ) a onda su svratili do Beca da plate i dogovore ono sto je uradjeno onomad posle izbora , od Crvenih prevaranata iz SPÖ , koji su dobrano ojadili Becki fond zdravstva pri izgradnji Klinik Floridsdorf .
    neverovatno je koliko je maliciozna vasa izjava . Srbija nije vasa prcija i nikad nece biti NATO clan a ako je nece u EU to treba i da kazu otvoreno uz obrazlozenje koje je takodje vrlo ocito – jer Srbija i njen Narod nece NATO , razlog je takodje na dlanu . oteli ste nam 15% drzave bombardovali ubijali Decu rusili TV Stanice , Fabrike sejali Uranijum po nasoj teritoriji .
    mozemo saradjivati ekonomski to nije problem mozda delimicno i ekonomski ali da budemo sa vama u vojnom savezu NIKAD!

    • Bravo Dragane. Još što su oteli zemlju od srba u FBiH, protjerali 100tine hiljada srba iz te toliko demokratsko-krvničke HR pa je primili u EU. To njihovo sprdanje srbima ne treba.

  3. А “евроатлански партнери” од 1999 раздиру територију Србије и распарчавају српски народ по квази-државама на Балкану !!! Не брините господине Хил, видимо ми “напредак” Немачке, коју сте убацили у рецесију минирањем Северног тока, а видимо као “демократија напредује” и у САД – прогон политичких противника, псеудо-правно забрањивање Трампу да учествује на изборима, убијање црнаца на улици…нека хвала. Прочитајте српски Сретенски Устав и угледајте се на Србе и српске вредности !!!

  4. Moj Narode Stbije zivim nazalost na Zapadu decenijama mogu vam reci nenasedajte na EU i Amerku. Interes oviz zlonamernih zemalja jeunistenje jake Srbije. Srbija zajedno sa drugim zemnjama Balkana nikada nece biti clanice EU. Zato cuvajmo nasu nezavisnos i spoljnu politiku sa Svetom kao i nase Kosovo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here