Tanjug
Kristofer Hil

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas, nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji između Privredne komore Srbije i Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine, da je uprkos svim poteškoćama moguće prepoznati da Srbija i Ukrajina imaju zajedničke interese koje je moguće razvijati u budućnosti.

– Memorandum o razumevanju potpisuje se u teškim okolnostima za Ukrajinu, kada vidimo agresiju na tu zemlju. Uprkos poteškoćama, vidimo da Srbija i Ukrajina imaju zajedničke interese – rekao je Hil.

Ambasador je naveo da je ekonomska saradnja važna za dve zemlje, jer obe teže da postanu deo jedinstvenog evropskog tržišta.

– Ozbiljne diskusije se vode po pitanju pristupa jedinstvenom evropskom tržištu i mislim da je prikladno za obe zemlje koje vide sebe kao članice tog tržišta i mogle bi to da postanu, da počnu da sarađuju u oblastima ekonomije – zaključio je Hil.

Memorandum o saradnji između Privredne komore Srbije i Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine potpisali su predsednik Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine Genadij Čižikov i Direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS Mihailo Vesović.

3 COMMENTS

  1. Ostavi se ti I Srbije I Ukrajine I Rusije to je nas zajednicki problem.Nisi pozeljna osoba u Srbiji …pakuj kofere.

  2. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here