Hilari Klinton pomaže Crnoj Gori?

0

Želi "kršne Đetiće" u Avganistanu: Hilari Klinton

Klintonova koja je kazala da je partnerstvo SAD sa Crnom Gorom "veoma snažno" i izrazila očekivanje da će ono biti još žnačajnije u budućnosti, navela je da je sa Đukanovićem razgovarala o nizu pitanja, naročito onima koja se tiču Zapadnog Balkana, kao i o ulozi vlasti u Podgorici u obezbeđivanju stabilnosti u regionu.

Klinton je pozdravila proces pridruživanja Crne Gore NATO, obećala podršku zvaničnog Vašingtona kako bi ta država postala deo evroatlantske zajednice i zahvalila na rešenosti vlasti u Podgorici da šalju vojnike u sastav međunarodnih snaga u Avganistanu.

Državni sekretar je, takođe iznela da je prihvatila poziv da u budućnosti poseti Crnu Goru.

Đukanović je zahvalio sekretarki Klinton za svestranu pomoć koju su SAD pružile Crnoj Gori na putu ka evroatlantskim integracijama i iskazao spremnost da Podgorica snažno radi na ispunjavanju svih obaveza u sledećim fazama uključivanja u EU i evroatlantsku zajednicu.

Po Đukanoviću, Crna Gora će biti sledeća država koja će biti primljena u NATO.
Crna Gora jeste i biće odgovoran i pouzdan partner SAD i EU u sočavanju sa preostalim pitanjima na Balkanu, a sa partnerima ćemo tesno sarađivati i van našeg regiona, počev od Avganistana, zaključio je Đukanović

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here