28. avgusta Marvel Comics objavio je svoj 1000. broj. Uz njega, objavljen je i trejler kao najava i uvodnik broja. U videu koji sledi glavni urednik C.B. Cebulski, izvršni urednik Tom Breevort i scenarista Al Ewing govore o jubilarnom izdanju.

“Šta bismo mogli da učinimo da okupimo sve likove i najbrilijantnije autore na jednom mestu? To je bila polazna tačka za Marvel Comics #1000”, rekao je Cebulski.

“Marvel Comics #1000 je ogroman strip i proslava 80. godina Marvelovog izdavaštva. Svaka strana na neki način, u nekom obliku ili formi odgovara nečemu što se dešavalo u svetu izdavaštva u toj godini”, dodaje Breevort.

CBR javlja da je od strane Marvel izdavačke kuće uložen ogroman trud da bi se realizovalo jedno ovakvo izdanje. Breevort opisuje ovaj broj kao nešto najkomplikovanije i najteže što je do sada napravljeno u izdavačkoj kući Marvel jer je svaku stranu ovog stripa radio poseban tim.

Strip će se osvrnuti na priču o poreklu Marvela. Prvi panel u stripu je prvi panel iz originalnog Marvel Comics #1 iz davne 1939. godine ali se odatle priča razvija na toliko načina jer nas Al Ewing kao glavni scenarista vodi kroz osam decenija Marvelovih likova i Marvelove istorije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here