Vesti
Hiljadu maski za srpsku zajednicu

Izvršena je primporedaja 1.000 maski koje je Federacija kineskih udruženja Viktorije donirala srpskoj zajednici. Ova donacija je nastala na incijativu predsednice Federacije kineskih udruženja gospođe Junksi Su, koja je ovom prilikom istakla da ovu simboličnu pomoć dodeljuju srpskoj zajednici pošto su Srbija i Kina strateški partneri, naši narodi dele dosta toga, pa i u ovom teškom vremenu pandemije Kinezi osećaju potrebu da pomognu bratskom srpskom narodu, kako u Srbiji, tako i u dijaspori.

Slobodan Benđo je u svom kratkom obraćanju na kineskom jeziku naglasio da Srbi danas nemaju većeg prijatelja od kineskog naroda i da to potvrđuju i izvanredni odnosi između Kine i Srbije. Benđo je citirao Njegoša na kineskom i sprskom: “U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci”.

Tom prilikom su razmenjeni i simbolični pokloni – zastave i grbovi dve zemlje. Predsednica Su je najavila još pomoći u vidu zaštitnih maski za srpsku zajednicu.

Distribucija maski se vrši direktno na adresu primaoca bez novčane nadoknade tako što kineska zajednica donira maske, a poštarinu plaća gospodin Benđo. Svima kojima treba maska mogu da se obrate Slobodanu Benđu porukom na telefon 040 228 82 59 – dovoljno je da napišu reč “maske”, sa imenom primaoca i adresom.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here