Youtube

Raspoređivanje savremenog ruskog naoružanja i dodatnih vojnih kontingenata u pravcima odakle dolaze pretnje nacionalnoj bezbednosti mogu biti odgovor na prebacivanje američkih vojnika u blizini ruskih granica.

Inspektor Ministarstva odbrane, general-major Vladimir Bogatirjov je izjavio ruskim medijima da će Moskva adekvatno reagovati na ratoborne korake Vašingtona, između ostalog, raspoređujući na svojim zapadnim granicama savremeno oružje, među kojima su hiperzvučni kompleksi „Kindžal“, laserski kompleks „Peresvet“, rakete „Cirkon“ i koji će biti instalirani na maksimalno bliskoj udaljenosti od država od kojih dolazi pretnja Rusiji.

Bogatirjov je naglasio da će Ministarstvo odbrane pojačati prisustvo, ne samo kopnene snage Zapadnog vojnog okruga, već i Baltičku flotu i stratešku avijaciju.

General smatra da je odluka Pentagona da prebaci deo američkih vojnika iz Nemačke u Poljsku i baltičke države, sa vojne tačke gledišta, besmislena i krajnje opasna.

Podsetimo, danas je šef Pentagona Mark Esper saopštio da će SAD povući 11.900 vojnika iz Nemačke, od kojih će 6.400 biti vraćeno kući. Ostali će biti raspoređeni u drugim državama-članicama NATO-a, uključujući Belgiju i Italiju, Poljsku i baltičke države.

2 COMMENTS

  1. Amerika je svud redom na granici opasala celu Rusije u krug sa njenim Peršing 2 Atomskim Raketama. Nerazmem Predsednika slavnog Putina: Zašto ne popravi prvobitno stanje sa Kubom i ovo Hiperzvučno oružje neinstalira na kubi na samoj granici SAD. Pa da vidimo čija majka crnu vunu prede. Insalirati ovo Hiperzvučno oružje u Venecuelu na poluostrvu Punto Fijo, tu negde u Džungli Republika Monagas Venecuela, Puerto Ordaz ili na GUAJANI. Putin je za bagatelu izgubio njegovom nepažnjom Boliviju i te kako pogodnu za Ruske Rakete. Sad to više u ovom dobu neće dobiti ili povratiti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here