EPA/Soeren Stache
Skender Hiseni

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni izjavio je da su istorija Kosova i Palestine potpuno različite i da je razlog zašto Palestinu priznaju mnoge zemlje, a Kosovo ne – nedostatak veštine kosovske diplomatije.

– Postoji suštinska razlika između istorije Kosova i Palestine. To su dva različita pitanja, a razlog zbog kojeg Palestinu priznaju mnoge zemlje, a Kosovo ne – leži u lošoj diplomatiji – rekao je Hiseni.

Na pitanje da li Kosovo treba da prizna nezavisnost Palestine, Hiseni je istakao da bi takav postupak bio pogrešan, jer je Palestina stalno bila uz Srbiju u nepriznavanju kosovske nezavisnosti.

– Mislim da bi to bio strateški pogrešan korak jer u slučaju izraelsko-palestinskog sukoba, Kosovo treba da prihvati američku i politiku EU. Kosovo nema moralnu obavezu da prizna Palestinu bez međunarodne saglasnosti. Poznata je pozicija Palestine kao entiteta, protiv puta Kosova ka nezavisnosti. Palestina podržava poziciju Beograda protiv Kosova – rekao je Hiseni.

On je kritikovao Ministarstvo spoljnih poslova kao “uspavano, pa čak i nepostojeće”.

– Postoji suštinska razlika između slučaja Kosova i Palestine. U slučaju Kosova imamo potpuno uspavanu, nepostojeću diplomatiju. U slučaju Palestine, sukob u Gazi aktuelizovao je pitanje stare ideje rešenja između dve države, koju je kao rešenje prihvatila većina međunarodne zajednice, uključujući SAD i EU – rekao je Hiseni.

6 COMMENTS

  1. ЈЕСУ ВАМ РАЗЛИЧИТЕ ИСТОРИЈЕ
    албанци СУ ДОШЛИ ИЗ албаније у СРБИЈУ ЗА БОЉИМ ЖИВОТОМ
    ГАСТАРБАЈТЕРИ НИКАД НИСУ СВОЈУ ДРЖАВУ НАПРАВИЛИ
    А ЕНГЛЕЗИ СУ ОТЕЛИ ДОБАР ДИО ПАЛЕСТИНЕ ПА ЈЕ ПРЕДАЛИ НОВОЈ ДРЖАВИ ИЗРАЕЛ.
    КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА☦️🇷🇸
    Р1244УН

  2. Ko ovoga pita da on prizna Palestinu.KiM je srce Srbije i tacka.Izrael je stvoren na Palestinskoj teritoriji.Siptari su dosli na srpsku zemlju.Engleska je stvorila Albaniju na delu Srpske zemlje.Skadar je bio glavni grad istorijske Srbije.NATO je bombardovao Srbiju da bi joj oteo njenu zemlju KiM..Kakav blef ovog Siptara.Pa on misli da je srpsko KiM njihovo.Nema vise NATO nacista.Amerika u slobodnom padu/EU se raspada.Rusija vodi Treci svetski rat protiv zaostalog Nemcko evropskog nacizma i NATO pakta.Siptari Evropa vas mnogo voli.dobili ste slobodne vise.Begajte dok jos imate vremena sa srpskog KiM.NATO i Ameri napolje sa srpskog KiM.

  3. 😁😁😁 OVAJ STVARNO UMISLIO DA SU ONI DRŽAVA🙂😂😂 BRZO ĆE TI NATO POBJEĆI 😂 A TI???

  4. Srpska svijetinju je okupirao Zapad i
    predao Siptaru . Sve sok Srbska vojska i policía ne udje na Kosmetu,
    nema sta da se nadamo da se Kosmet
    po rato. A jos koliko godina to je veliki
    upitnik ?, za stolom nazalost Kosmet se nemoze dobiti ni slucajno.

  5. ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here