commons.wikimedia/Adrian Grycuk
Savet Evrope

Bivši kosovski ministar spoljnih poslova Skender Hiseni rekao je da će prijavljivanje Kosova u Savet Evrope biti neuspešno i da je vlada bila svesna toga.

– Kosovo je apliciralo za članstvo u Savetu Evrope, potpuno svesno da će ta aplikacija biti neuspešna. Ali to su uradili da bi ljudima kazali da su se prijavili. Niko se više time ne bavi. Bravo – rekao je Hiseni.

Hiseni dodaje da postoje verodostojne informacije da je Italija, kao predsedavajuća Saveta Evrope, molila Kosovo da se u ovom trenutku ne prijavi.

– Imam verodostojne informacije da je Italija, koja je predsedavajuća SE, molila Kosovo da se ne prijavi. I ovi izlaze sa izjavama da imaju podršku. Idite u sve zemlje zapadnog sveta koje podržavaju članstvo Kosova u Savetu Evrope, naravno da će reći da. Ali ako ih pitate da li ga podržavaju u sadašnjem periodu u ovoj situaciji, oni kažu ne – istakao je on.

1 COMMENT

  1. Када Албанци на Косову схвате лицемерије Запада, и поготову када схвате да су оруђе у борби против Србије, са постављеним послушником који их води у пропаст, тада ће договор са Србима бити лак. Западу није важно како живе људи на КиМ (просули су осиромашени уранијум по Косову, а до сада им нису дали чак ни визну либерализацију)…само је важно сломити Србију по цену сиромаштва, беде и болести Албанаца! Ужас!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here