EPA/Lucas Dolega
Skender Hiseni (levo) sa Hašimom Tačijem, dok je bio ministar spoljnih poslova

Bivši koordinator Vlade Kosova za dijalog sa Beogradom Skender Hiseni izjavio je da premijer Aljbin Kurti nije prvi koji je nabrajao zločine Srbije nad Albancima od 1878. do 1999. i da je on to radio pred članicama Saveta bezbednosti UN.

Hiseni je rekao i da je dijalog koji se vodi u Briselu pozorište.

– Ovo nije dijalog, već je pozorište. I Kurti i Vučić vode kampanju u Briselu – rekao je on.

Hiseni je rekao da je o “zločinima Srbije od 1878. pričao još 2010. godine”.

– Tada sam imao žestok okršaj sa Dačićem za Toplicu i etničko čišćenje. Zahtevao je povratak Srba koji su napustili Kosovo. Tada sam, naravno, tražio da mi se dozvoli jednosatno izlaganje i započeo sam sa 1878. godinom. Rekao sam da ćemo Toplicu napuniti Albancima. Čak i na mapi, začudo, taj region ima sličnosti sa Kosovom. Ali Kurti ih dobro koristi da zadovolji svoje glasače. Mogu da kažem da je veoma dobar varalica – dodao je Hiseni.

2 COMMENTS

  1. Vama Albancima bi bilo bolje vise da se smirite! Mi srbi nista nezaboravljamo! Ne pretite vise! Vasa lazna tvorevina tone polako, i to dobro znate, a mislite da cete nekog da uplasite sa vasim pretnjama, to jest zadnjim trzajima na suvom. Vi mislite da ce Srbi fa sede i da gledaju! Ako ste za mir i stabilnost pokazite to. Nasi politicari su kao vasi, i mi bi trebali da podignemo optuznice za genocid i prema vama i svim onima koji su bili na strani Turaka i Nacistima. Ovih dana Erdogan blebece o nekom priznjanju, a i Turci su cinili genocid nad Srbima. Pokusavate da prekrojite istoriju da postane da ste vi zrtve genocida a ne obrnuto, to jest da prikrijete sta ste vi radili sto se genocida tice.

  2. Albanci su postali pretnja za Srbe i Srbiju, ne ostavljaju nam drugi izbor, moramo se izboriti protiv njih dok njih ili nas više ne bude bilo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here